Autor: Mariliis Pinn • 1. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deutsche Bahn ja Air France tahavad oma ronge Inglise kanali tunnelisse

Eile selgus, et nii Deutsche Bahn kui Air France tahaksid Inglismaad ja Prantsusmaad ühendavasse Eurotunnelisse sõitma panna oma kiirrongid. 

Londoni ja tunneli vahelise High Speed One liini omanik London & Continental Railways täpsustas, et tegu on mitteametlike läbirääkimistega, kuni selgub kuidas uued operaatorid liini kasutada saaksid, kirjutas Financial Times.

Alates 1. jaanuarist on konkurentsile avatud Euroopa rahvusvahelised reisirongiliinid ja infrastruktuuriomanikud peavad välja mõtlema hinnavalemid, et Euroopa Liidu nõudeid täita.

Pidevalt on räägitud sellest, et Deutsche Bahn tahab Londoni ja Kölni vahel ronge liikuma panna. Air France on huvitatud rahvusvahelistest kiirrongiliinidest, mis läbiksid tunneli. Selleks aga peab tunneli turvareegleid muutma.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077