Autor: Mariliis Pinn • 26. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks laevafirmat ristivad uusi aluseid

Hamburg Süd ja Safmarine ristivad uusi konteinerlaevu, samas Zim ja Maersk loobuvad juba olemasolevatest.

Hamburg Süd tähistas pidulikult uuele laevale Monte Alegre nime andmist Buenos Aireses. Tegu on firma 137aastase ajaloo jooksul esimese Argentina ristitud alusega, kirjutas eyefortransport.com. Kümnest tellitud 5552 TEUd vedavast alusest üheksas hakkab seilama Lõuna-Ameerika ja Euroopa vahel.

Safmarine ristis uue aluse Safmarine Benguela Koreas. Tegu on firma teise tellitud 3100 TEUd mahutavast laevast. Ka see hakkab kulgema Euroopa ja Lõuna-Ameerika vahel.

Samas on hinnanguliselt tööta 400-500 konteinerlaeva. Zim loobub kümnest 4000 TEUd mahutavast laevast Filipiinidel ja Maersk ankurdab sadamasse umbes 25 alust, lisasaks sellele veel 8 6500 TEUd mahutavat alust Aasias.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077