Autor: Mariliis Pinn • 19. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair hakkas blogima

Finnair on üks esimesi rahvusvahelisi lennufirmasid, kes avas oma korporatiivblogi.

Aadressilt http://blogs.finnair.com leiab paljude Finnairi spetsialistide, sealhulgas ka tegevjuhi arvamusi ja kommentaare. Esimesed postitused ajaveebis puudutavad keskkonda, teenindust ja tootmisküsimusi. Finnairi blogi saab lugeda soome-ja inglise keeles, teatas firma.

„Lennundus on keerukas masinavärk, mis pakub teenuseid tuhandetele inimestele.  Seega on mõistetav äri-ja puhkusereisijate suurendatud tähelepanu ohutus- ning teenindusalaste küsimuste suhtes," ütles Finnairi Eesti müügidirektor Jan-Michael Nigmann. "Kuna laiem avalikkus on lennundusest väga huvitatud, on meie blogi eesmärgiks suurendada läbipaistvust lennunduses toimuvast, pakkudes oma huvirühmadele paremat teenust ning näidates, mis toimub kulisside taga." selgitas Nigmann.

Blogimine annab hea pildi Finnairi laialdasest oskusteabest, käsitlemist leiavad paljud lennundusega seotud küsimused ja probleemid. Ajaveeb võimaldab Finnairil suhelda interaktiivselt päevakohastel teemadel kogu ühiskonnaga.

Finnairi blogist leiab sissekande Finnair tootmise juhtimise eest vastutava Ville Iho sulest, kes kirjutab lähemalt, kuidas halvad ilmastikuolud mõjutavad lennuliiklust.

„Lennugraafikuid ning nende kaudu kümnete tuhandete klientide päevaplaane ei saa teha ilmateadete põhjal. Lennufirma ei saa öelda oma reisijatele, et nad peavad hommikusöögi kiiremini lõpetama, sest lennu väljumine sõltub jääeemaldamisgraafikust. Kahjuks soodustab dünaamika alati viivitusi," kirjutab Ville Iho.

Kati Ihamäki, Finnairi asepresident jätkusuutliku arengu alal, käsitleb oma blogi postituses „Öko reis või ego reis" lennundusega seotud teravaid keskkonnaprobleeme ning reisijate valikuid.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077