Autor: Mariliis Pinn • 17. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Märtsoo: kuidas on võimalik Riiast kogu Baltikumi hallata?

OÜ Laadur tegevjuht Fred Märtsoo sõnul tuli neile konkurendi otsus Eesti kontor sulgeda üllatusena. „Meil on Eestis 5 kontorit ja probleem, kuidas kõiki kliente ära katta. Keeruline on Lätist kogu Baltikumi hallata,“ arvas Märtsoo.

Eriti suurt probleemi nägi ta järelturu teenindamises ja hoolduses. „Tõstuki müügil on kaks argumenti – hind ja hooldus. Kui üks ära kukub?“ jäi konkurendi tegevus talle segaseks.

Ta tõi välja, et suuremate tõstukihooldustööde jaoks on kindlasti vaja töökoda, kus oleks ruumi, et näiteks mast eest ära võtta ja kuhu õli võib tilkuda. Paljude klientide juures seda ei ole. Ka on oluline tõstuki puhastamine ja enamus ettevõtteid ei luba enda territooriumil survepesuriga möllata. „Pisikesed hooldustööd ja õlivahetuse saab muidugi bussis teha,“ arvas ta. Siiski tekkis tal kohe küsimus, mis saab kasutatud õlist. „Palju küsimusi tekib, eks vaatame kuidas nad hakkama saavad,“ lisas ta.

Märtsoo arvab, et kindlasti mõjutab Toyota Material Handlingu otsus siinset tõstukiturgu. „Nende turuosa väheneb, nende kliendid kaovad“ arvas ta. Märtsoo ütles, et ametlikele hoolde meeskondadele lisaks on turule tulnud uued firmad, kes pakuvad Toyota tõstukite teenindust, ka saab sellega vajadusel Laadur hakkama.

Laaduri juht sõnas, et kontori Eestist kaotamine näitab selgelt, mida Balti turust arvatakse. „See annab vihje, mida siit oodatakse ja et ei ole piisavalt mahtu siin tegutsemiseks,“ ütles ta. Ka arvas ta, et Toyotal võib olla plaan nö uueks alguseks. „Ajalooliselt ei ole nende maine siin hea olnud. Eestis ostid nad kohapealse organisatsiooni ja kui ajad paremaks lähevad loodavad nad ehk puhtalt lehelt alustada,“ rääkis Märtsoo.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077