Autor: Mariliis Pinn • 11. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: reisijate kasv ei tähenda Tallinki tulude kasvu

Eesti laevandushiiu Tallinki areng seisab, vaatamata väga hea reisijakasvule, arvas  Swedbanki analüütik Marko Daljajev.

Tema sõnul  soovivad investorid veenduda, et positiivne reisijate arvu kasv jätkub ka suvekuudel, kirjutas dv.ee.

Daljajev ütles, et ettevõttele on iseloomulik hooajalisus ning kasumist oluline osa teenitakse üksnes suvekuudel. „Üleilmne majanduskasvu aeglustumine on mõjutab üha rohkem negatiivselt Soomet ja Rootsit,“ lisas ta.  „On väga raske ennustada, kuidas olukord suveks kujuneb.“

Lisaks on ta veendunud, et investorid tahavad näha, kuidas kasvanud reisijate arv mõjutas kasumit.

Aga ekspert usub, et üldiselt laevafirma on endiselt parim võrreldes meie teiste börsifirmadega. „Tulu ettevõttele ühelt reisijalt võib väheneda, kuid nende arvukuse kasv tasakaalustab neid kahjusid," lisas ta. Nimelt arvab analüütik, et rasketel aegadel tulevad soomlased Eestist odavamat kaupa ostma. 

Tallink reisijatevoog kasvas jaanuaris 34%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077