Autor: Mariliis Pinn • 6. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku AB: hindade langedes on mõistlikum lõpetada

Sellise languse jätkudes tuleb tehnika seina seisma panna, arvas Saku AB AS tegevjuht Ole Loigu.

„Selline asi ei ole jätkusuutlik,“ kommenteeris Loigu transpordihindade langust. „Selliste hindadega ei ole võimalik ausalt vedada, riigi maksud ei saa maksutud. Minimaalne hind peaks olema 12 krooni kilomeeter või kütuse liitri hind võrduma kilomeetri hinnaga, siis on reaalne, et töö saab tasutud ja maksud makstud.“

Transport odavnes statistikaameti andmetel jaanuaris võrreldes mullusega 9,8%,  võrreldes 2008. detsembriga kahanes transpordi hind 4,1%.

Loigu sõnul on vedajaid, kes sõidavad ka 8,25 kr/km. „Võimaluse korral ütleme sellistest vedudest ära,“ lisas ta, et Saku AB veab alla omahinna vaid häda korral. „Mõistlikum on tehnika seisma panna, kui hinnad sellise tempoga kukuvad.“

Loigu sõnul on õnneks autojuhid mõistlikud ja tulid palga vähendamisega kaasa. „Mehed saavad aru,“ selgitas ta, et aasta lõpus vähendati töötasusid. „Kuid siiski arvestati siis, et langus jääb 2008. aasta lõpu tasemele. Kui langus jätkub tuleb tehnika seina äärde seisma panna,“ lisas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077