Autor: Mariliis Pinn • 16. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti konteineritootjal on suured makseraskused

Eesti konteineritootjal 3s Estonia ASil on suured võlad pangale ja maksuametile.

Äripäev kirjutas, et firma on pankadele võlgu 2 miljonit krooni ja maksuamet ootab 1,5 miljoni kroonist maksuvõla tasumist.

Kommertspandi tagatisel laenu saanud ettevõtetest on tervelt iga neljas pangale, maksuametile või mõnele partnerile võlgu. Kõikidest vallasvara tagatisel laenu võtnud enam kui viiest tuhandest ettevõttest on Äripäeva analüüsi järgi maksehäireid ligi neljandikul. Arvesse läksid kõik võlatüübid: maksuvõlg, pangavõlg ja muu ettevõtetevaheline võlg. Swedbanki kommertspandiga seotud ettevõtetest on võlgades iga neljas, SEB-l iga viies ning Sampol iga kuues. Sealjuures on SEB-l proportsionaalselt kõige enam peavalukliente ehk neid firmasid, kelle võlg panga ees ületab miljon krooni.

3s Estonia toodab transpordikonteinereid. Sisuliselt jagunevad firma konteinerid laias laastus kaheks: lihtne, kaubavedudeks mõeldud metallkast ja teine, keerulisem lahendus, mis piltlikult öeldes sarnaneb metalse majaga.

"Kahetsusväärne artikkel, mis meie ettevõtte elu raskemaks teeb, seda enam, et info ei vasta tõele," ütles 3S Estonia AS juhataja Villu Tragon.

"Meie firmal on tõepoolest kohustused nii SEB kui ka maksuameti, ees, kuid need ei ole võlgnevused ületähtaegsete võlgnevuste puudumise tõttu. Järgneva makse tähtaeg SEB'le on alles 30. jaanuar 2009 ning maksumetiga sõlmitud maksete ajatamise graafiku järgmine makse on alles 25. jaanuaril 2009. a," selgitas ta.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077