Autor: Mariliis Pinn • 4. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink ootab paremat järgmist aastat

 AS-i Tallink Grupp juhatus avaldas börsile prognoosid, kus ootavad paremat järgmist aastat.

Tallinki prognooside kohaselt tuleb 2008/2009 majandusaasta parem lõppenud 2007/2008 majandusaastast. Juhtkonna teatel on käesolevaks hetkeks märgata mitmeid positiivseid märke, mis annavad alust tulemuse paranemisele.

Nimelt uus piletite broneerimise ja registreerimise süsteem, mis mõjutas müügitegevust ja veomahtusid lõppenud majandusaastal, töötab täna täiel funktsionaalsusel.

Uus kruiisilaev Baltic Princess ja sellega kaasnenud muudatused liinidel on olnud edukad ja toonud endaga kaasa suurenenud reisijateveo numbrid.

Märkimisväärselt kasvanud reisijate arv septembris ja oktoobris ning ka lähikuudeks indikeerivad eelbroneeringud kasvu.

Saksa liinil opereerib kolme laeva asemel kaks laeva, mille tulemusena vähenevad liini kulud. Superfast IX alustab lähinädalatel kasumlikku prahti.

Kütuse hind, mis oli väga kõrge suve keskel on tänaseks langenud. Juhatus on  otsustanud osaliselt fikseerida kütusehinna 2009. aastaks.

Tallinn-Helsingi liinil on vähenenud konkurents, sest kaks kiirlaevaoperaatorit, kelle aastane reisijateveo maht ulatus ligi miljoni  reisijani, on oma tegevuse peatanud. Eeldame, et suure tõenäosusega nad ei  naase. Uue Tallink Shuttle teenuse ja meie vaba veomahu toel usume, et suur   osa lahkunud konkurentide reisijatest teenindatakse Tallinki poolt.

Positiivset mõju oodatakse ka 2009 aasta kevadel valmiva uue kruiisilaeva liiniletulekult ning võimalikelt sellega kaasnevatelt muutustelt teistel  liinidel.                                                                      

Juhatus ootab 2008/2009 majandusaastal 10%-list müügitulu kasvu. Majandusaasta  tulemusi prognoosivad nad järgnevalt:                                               

  - Müügitulu 865 miljonit eurot (13 534 miljonit krooni).

  - EBITDA 175 miljonit eurot (2 738 miljonit krooni)  - Puhaskasum 40 miljonit eurot (626 miljonit krooni) ehk 0,06 eurot (0,93 krooni)  aktsia kohta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077