Autor: Logistikauudised.ee • 24. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autotranspordi TOP: esikoht OÜ DLE kasvas kordades

Transpordifirmade TOPis esikohale tõusnud OÜ DLE peab oma tugevuseks kliendile pakutavat logistika täisteenust. Viimased kaks aastat on see ettevõtte tulemusi kergitanud kordades.

Ettevõttel oma tegevusest rääkimiseks aega ega soovi ei olnud. DLE loetleb oma kodulehel enda eelistena kontoripersonali, kellel on 15-aastane kogemus aktsiisikaupadega tegelemisel; suudetakse lahendada piiril tekkivad küsimused tolliga; tehakse saatedokumentide ettevalmistust ja konrolli; transiitaeg ja kauba tähtajaline kohalevedu tagatakse sõltumata aastaajast. Lisaks on kliendil võimalik saada infot kauba liikumise kohta reaalajas ja suudetakse lühendada aktsiisimärkide saamiseks kasutatava raha käibeaega. Kui kleint kasutab aktsiisiladu Tallinnas, siis pakutakse talle ka aktsiisimärkide pealekleepimist koos märkide ja veoste arvestuse ja aruandlusega. Vajadusel osutatakse ka sorteerimis- ja komplekteerimisteenust. Taoline kompleksne lähenemine kliendi vajadustele on ettevõtet pöörasel kiirusel kasvatanud. Ettevõtte müügitulu kasvas 2006. aastal 204,9% ja eelmisel aastal 61,4%. Puhaskasumit teeniti vastavalt 11,98 miljonit krooni ja 16,6 miljonit krooni.

Tabeli teine, AS Jupiter Plus paistis eelmine aasta silma eelkõige kasumikäibekasvu ja kasuminumbritega. Nendes arvestustes oldi Eesti autoettevõtete seas neljandal kohal.Ettevõtte müügitulu kasvas eelmisel aastal 48,4%. Peamine kasv tuli teenuste ekspordi suurenemisest. Suuremateks eskportturgudeks olid nagu varasematelgi aastatel Venemaa ja Saksamaa. Tänavusekski aastaks planeeritakse müügitulu ca 30 protsendilist kasvu. Peamiselt toimub see autovedudes, kuid oma osa annab ka tolliterminaali teenuste laiendamine.Autotranspordifirmadest kolmas, AS EST-Trans Kaubaveod on kasvanud Eesti suurimaks jahutatud toidukaupade siseriiklikuks transpordi korraldajaks. Eelmisel aastal teeniti sellega autovedajate hulgas suurusel viies kasum.

Äripäeva Autotranspordifirmade TOP ilmus 24. septembril Äripäeva kuukirjas Logistika.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077