20. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärimehed enese teadmata bussifirma reklaamis

Nordic Hotel Forumi ja Arco Vara tippjuhte tabas eile väike üllatus, kui kuulsid, et aitavad Hansabussil Tallinna-Riia liini reklaamida.

Eile pärastlõunal potsatas e-postkasti pressiteade transpordifirmalt Hansabuss. Pealkirja "Eesti ärijuhid soovivad reisides tööd teha" kandnud kirjutis sisaldas bussifirma kliendibaasis olevate firmade juhtide seas korraldatud uuringu tulemusi. Põhirõhk oli küsimusel, kas ärimees reisi ajal tööd ka teha armastab.

Pärides uuringus osalenud ja pressiteates sõna võtnud firmajuhtidelt, miks äkki sellist reklaami Hansabussile teha otsustati, kõlas aga jahmunud vastuküsimusi: mis reklaami?

"Ei tea sellest midagi. Üldiselt on nad meie head koostööpartnerid. Midagi konkreetsemat ei oska öelda, kui et sellest pidi tulema pressiteade," räägib Nordic Hotel Forumi tegevjuht Feliks Mägus, kuid jääb siiski rahulikuks ega avalda mingeid märke pahameelest - tegemist ikkagi koostööpartneriga.

Tagasihoidlikuks (kuigi veidi hämmeldunuks - toim) jääb ka Arco Vara ehitusdivisjoni juht Ahto Altjõe, kes esineb uuringus lausega: "Bussiga reisides on minu jaoks väga oluline tööd teha, kuna nii saab säästa aega."

"Võib-olla tõesti," naljatleb Altjõe võimaluse üle, et äkki peaks reklaamis osalemise eest honorari küsima bussifirmalt.

Sama üllatunud, kui eelpool kõnelejad olid reklaamis osalemisest teada saades, oli ka Hansabussi juhatuse esimees Neeme Tammis, kuuldes, et teised reklaamist midagi ei teadnud. "Tavaliselt ikka küsime neilt kirjalikku nõusolekut," on Tammis kindel. Samas ei näe mees pressiteadet päris reklaamina, vaid lihtsa küsitlusena.

"Noh, eks iga kirjutis, mis infot kannab, on mingil määral reklaam," nõustub ta siis.

Sest eks ole siin nimetatud pressiteatele viitaminegi veidi reklaam.

Kõnealune uuring toob aga kerge muige suule. Näiteks võrreldakse seal transpordiliikide plusse ja miinuseid nii: "Praegu sõidavad juhid Tallinna ja Riia vahel kas lennuki, sõiduauto või liinibussiga.

Autoga sõitmise plussidena nimetati mugavust ning vaba liikumisgraafikut. Bussiga sõitmise eeliseks toodi säästlikkust, sõidu ajal töötamist, seda, et ei pea roolis olema ja saab sõidu ajal puhata."

Bussi suurimast konkurendist lennukist aga uuringus ei räägita!

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077