19. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ka võidusõit säästuklassis nõuab Eestis 100 000 krooni

Tänavu Eestis käivituvat ringrajasõidu sarja BMW 325 Cup võib nimetada säästuklassiks, ent sealgi tuleb osalemiseks arvestada kuuekohalise summaga, kirjutab homne ajakiri Tehnotrend.

Sari baseerub 1991 seeriatootmisesse tulnud kolmanda seeria BMW sõiduautodel kerekoodiga E36, 2,5-liitrine baasmootor arendab 141 kW ning lubatud on nii sedaan- kui ka kupeemudelid. Kasutatuna liigub selliseid pruugitud sõidukeid piisavalt.

Auto võiks tuua Euroopast ning välistama peaks tuunitud masinad. Euroopas tähendab labane tuuning ka enamasti lohakat omanikku ehk puudulikku hooldust või odavamalt peidetud avarii jälgi.

Eeldatavalt kontaktiderohke võistlussarja puhul on ka kupee pidamine kulukam – selle kerepaneele liigub vähem, need on kallimad ning see avaldub auto ülestagumise eelarves.

Toorikauto hind jääb vahemikku 40-65 000 krooni. Kui auto pole teinud rasket avariid, võiks võimalike aukude/mõrade lappimine ja roostekahjustuste tõrje maksta 5-15 000 krooni. Turvapuuri paigaldus nõuab ligi 15 000 kr. Muu turvavarustuse ostuks tasub varuda vähemalt 25 000 krooni. Edasi tuleb vahetada ka kulunud originaalosad ning hankida juurde puuduvaid vigureid.

Tippautode hinnaklass on 300 000 krooni juures – see tähendab aga hinnakirja alusel makstavaid arveid ning igaks juhuks vahetatud töötavat kulumaterjali pluss nn arendusdetaile.

Eelarve on koostatud arvestusega, et hooajal toimub neli võistlust, auto amortiseerub nelja aastaga ning sõitja varustus viie aastaga.

Pikemalt loe homme Äripäeva vahel ilmuvast ajakirjast Tehnotrend.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077