23. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-kindlustus: kaskokindlustuse hinnad langesid aastaga kuni 20%

E-kindlustuse analüüs näitab, et hoolimata kindlustustariifide üldisest tõusutrendist uute sõidukite kaskokindlustuse hinnad eelmisel aastal pigem langesid, osadel juhtudel isegi kuni 20%.

Eelmise aasta müüduimate sõiduautode esikolmikusse kuuluva Honda CR-V ja Toyota Corolla puhul langesid kaskohinnad kuni 10%, teisel kohal oleva Honda Civicu puhul oli langusprotsendiks lausa 20, teatas kindlusmaakler. “Turul kinnitasid kanda uued kindlustuspakkujad ning see on sundinud ka vanu tegijaid oma riske ja tasusid kriitilise pilguga üle vaatama,” näeb E-kindlustuse juhataja Risto Rossar hinnalanguse peamise põhjusena just tihenenud konkurentsi.

E-kindlustuse analüüs näitas, et suurim hinnalangus toimus just kallimate, enam kui miljon krooni maksvate sõidukite puhul – näiteks Audi Q7 3.0 kindlustuse eest oleks veel aasta tagasi tulnud maksta 34923 krooni, kuid täna saab samaväärse lepingu koguni 21% odavamalt ehk 27552 krooniga. Tuhandeid kroone hoiavad kokku ka uue BMW 650 või Mercedes-Benz S500 tänased soetajad.

Rossari sõnul võivad konkreetse sõiduki ja omaniku puhul nii kasko- kui liikluskindlustuse hinnad erinevates seltsides endiselt märkimisväärselt erineda. “Just sellisel hetkel võib autoomanikul olla palju abi kindlustusmaaklerist, kes leiab mitte ainult parima hinna, vaid ka autoomaniku vajadustele enim sobiva kindlustuspakkuja,” selgitas Rossar, kelle sõnul drastilisemad vahed eri kindlustusfirmade puhul küündivad kümnetesse tuhandetesse kroonidesse.

Rossari kinnitusel ei ole langenud ainult hinnad, mitmekesistunud on ka turul pakutavate kindlustuskaitsete ulatus – konkurentsitingimustes on kindlustusseltsid sunnitud kaskokindlustuse riskide hulgas hüvitama ka ootamatult tekkinud tehnilisi rikkeid, mida tavapärane kaskokindlustus ei kompenseeri.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077