12. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Araablased ostavad lennukeid kokku

Araabia lennundusettevõtted tellisid Euroopa lennukiehitajalt Airbus ja Ameerika Boeingult üle 300 lennuki, teatasid Reuters ja Bloomberg.

Araabia riiklik lennuettevõte Dubai Aerospace Enterprise (DAE) kirjutas alla esialgse lepingu vähemalt 100 Airbusi ja 100 Boeingu ostuks, tehingu maht ulatus mõlemal juhul 13,5 miljardi dollarini.

DAE tellis Dubais toimunud rahvusvahelisel lennundusnäitusel 70 Airbusi lennukit A320 ja 30 lennukimudelit A350 ning ka 70 lennukit Boeing 737, 15 lennukit Boeing 787 Dreamliner ja veel 15 erinevat tüüpi Boeingut.

Lenta.ru vahendas, et DAE kavatseb 2013. aastaks saada suurimaks õhusõidukite liisijaks, et konkureerida selliste selliste suurte lennukiliisijatega nagu International Lease Finance, AIG ja General Electricu liisinguosakond.

Emirates Airline tellis hiljuti Airbusilt ja Boengult 93 lennukit ning sõlmis seejärel veel optsiooni 50 lennukile. Tehingusumma ulatus üle 23,4 miljardi dollari.

DAE on varem teatanud, et kavatseb lennukitootmisse investeerida 15 miljardit dollarit. Tänavu suvel omandasid Dubai võimud 3,12% Airbusi emafirma EADSi aktsiatest, saades ettevõtet suurimaks aktsionäriks.

Araablased ehitavad praegu Dubaisse hiigellennuvälja, mis suudaks teenindada kuni 120 miljonit inimest aastas, kes reisivad Euroopasse, Aasiasse või Aafrikasse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077