31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ossinovski: panen Spacecomi kinni

Severstaltransi gruppi kuuluva ASi Spacecom juht Oleg Ossinovski ütles täna Delovõje Vedomosti ja Äripäeva korraldatud konverentsil "Edu võti 2008", et ettevõte lõpetab oma tegevuse.

Paljudele kohalolijatest oli see üllatus. Transiidiäris on praegu raske aeg, kuid keegi ei oodanud,et probleemi võib lahendada nii radikaalselt.

"Järgmisest aastast lõpetame oma tegevuse. Sellel aastalteenisime 300 mln krooni kahjumit ning ei soovi olla kahjumis ka järgmisel aastal," ütles Ossinovski.

Tema sõnul usuti veel kolm aastat tagasi Eesti riiki, kui saadi petta. "Me ei taha edasi võidelda. Võtame aja maha ja vaatame, mis saab edasi," kommenteeris Ossinovski.

AS Spacecom oli üks esimesi ettevõtteid, mis tekitas reaalset konkurentsi Eesti raudteeturul. Ossinovski sõnul on Eesti Raudtee monopoliseisus lubamatu. "Oma kaubavedaja subsideerimine infrastruktuuriettevõte Eesti Raudtee poolt on seaduserikkumine, kuna Eesti Raudtee omab monopoolset seisundit turul," rääkis Ossinovski.

Eesti Raudtee üldtariif on tema sõnul kolm korda madalam kui Lätis ja Leedus. Samas on Eesti Raudtee veotariifid allpool omahinda. Praktiliselt kogu infrastruktuuri hooldamine lasub Spacecomining Westgate'i õlul. "Kui Eesti Raudtee vedaja maksaks sama palju kui nemad, oleks Edelaraudtee ja Elektriraudtee doteerimine vähenenud seoses infrastruktuurimakse vähenemisega," lisas ta.

Ossinovski sõnul peaks riik peaks pöörduma tagasi varasema transiiditoetuse juurde. "Nagu ameeriklastel – see, mis on hea General Motorsile, on hea Ameerikale," ütles Ossinovski.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077