10. oktoober 2007
Jaga lugu:

Lennukiga saab reisida poolmuidu

Kuigi lennukikütus on 2000. aastast üle 2,5 korra kallinenud, on lennata odavam.

85% puhkusereisijaid lähtub lennukipiletite ostmisel hinnast, väidab konsultatsioonifirma Bain&Company oma uuringute põhjal, kirjutas Ärileht. Seda arvestades pole ime, et lennukipiletite hinnad pole viimastel aastatel oluliselt tõusnud, kuigi lennukikütuse hinnaindeks on praegu 2,65 korda kõrgem kui 2000. aastal. Dollarites arvestades on praegune hind – 97 dollarit barrelist – 2005. aastal saavutatud tipptaseme lähedal, eurodes natuke odavam. Võrreldes möödunud aastaga maksavad lennufirmad tänavu kütuse eest umbes 10 miljardit dollarit rohkem, arvestab lennundusorganisatsioon IATA.

Sellegipoolest tõstis IATA septembris tööstusharu 2007. aasta puhaskasumiprognoosi 5,1 miljardilt 5,6 miljardi dollarini.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee