10. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennukiga saab reisida poolmuidu

Kuigi lennukikütus on 2000. aastast üle 2,5 korra kallinenud, on lennata odavam.

85% puhkusereisijaid lähtub lennukipiletite ostmisel hinnast, väidab konsultatsioonifirma Bain&Company oma uuringute põhjal, kirjutas Ärileht. Seda arvestades pole ime, et lennukipiletite hinnad pole viimastel aastatel oluliselt tõusnud, kuigi lennukikütuse hinnaindeks on praegu 2,65 korda kõrgem kui 2000. aastal. Dollarites arvestades on praegune hind – 97 dollarit barrelist – 2005. aastal saavutatud tipptaseme lähedal, eurodes natuke odavam. Võrreldes möödunud aastaga maksavad lennufirmad tänavu kütuse eest umbes 10 miljardit dollarit rohkem, arvestab lennundusorganisatsioon IATA.

Sellegipoolest tõstis IATA septembris tööstusharu 2007. aasta puhaskasumiprognoosi 5,1 miljardilt 5,6 miljardi dollarini.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077