1. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vare: inimtühjus raudteel ja sadamates on valitsuse 180 päeva saavutus

Transiidiekspert Raivo Vare ütles täna venekeelse uudisteportaali dv.ee online-intervjuus, et transiidisektori raskes olukorras on süüdi valitsus.

„Kõik, mis võis transiidiga juhtuda, on juba juhtunud. Praegune inimtühjus raudteel ja sadamates on meie valitsuse 180 päeva saavutus. Jah, on küll, mille üle uhkust tunda...“ ütles Vare.

„Kiire kasvu ajad on möödas, selles pole mul kahtlust. Endist transiidimahtu tagasi pole enam oodata. See protsess oleks kestnud 4-5 aastat, kui see poleks toimunud nii äkitselt. Vene poolel jäi vaid "mugav" moment ära kasutada ning forsseerida sündmusi oma majanduse huvides,“ jätkas ta, lisades, et tegelikkuses oleks Venemaa strateegilise toorme eksport niikuinii läinud oma sadamatesse üle, kuid see võtaks rohkem aega.

„See tähendab, et transiidimajandus oleks muutunud nii või teisiti, nüüd aga juhtus see järsku ning oli ehk mõneti ootamatu,“ selgitas Vare.

Loe täispikka venekeelset intervjuud siit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077