23. august 2007
Jaga lugu:

Parts: Estonian Airi kiire osaluse müümine ei oleks kasulik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium lähtub Estonian Airi osaluse käsitlemisel riigi pikaajalistest huvidest. Minister Juhan Partsile teevad muret ettevõtte viimaste aastate arengud ning ei ole tõsiseltvõetav, et probleemidele püütakse ajakirjanduse kaudu lahendust leida.

Mais toimunud Estonian Airi üldkoosolekul väljendas minister rahulolematust ettevõtte tulemuste ning arengukavaga, teatas ministeerium. Samas on lennufirma näidanud õnnestunud hakkamasaamist ka aegadel, mil ülejäänud lennundusringkond on veelgi hullemini kiratsenud. Hiljutised personalimuudatused SASis on loonud võimaluse koostöös suurosanikuga ettevõtte strateegia üle vaadata.

Ministri seisukoht on, et kiire osaluse müümine ei oleks kasulik, kuna müügihind ei kompenseeriks lennundusvaldkonna arendamise olulisust. Riigi huvides on, et Estonian Air oleks arenev ettevõte, et kasvaks otselendude sihtpunktide arv Euroopas ning töötataks välja otseühendused nii Aasia kui Ameerika suunal. Kõike seda saab teha vaid siis, kui on tagatud riigi ja rahvuslipu all tegutseva ettevõtte koostöö, mille kasuks räägib kahtlemata riigi osalus antud ettevõttes.

Tänase seisuga on ministeeriumil plaanis kohtumine SASi esindajatega septembri keskel. Seniks on nii osapoolte kui ajakirjanduse väljaütlemised ennatlikud ega rajane ühelgi ratsionaalsel alusel.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee