23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: Estonian Airi kiire osaluse müümine ei oleks kasulik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium lähtub Estonian Airi osaluse käsitlemisel riigi pikaajalistest huvidest. Minister Juhan Partsile teevad muret ettevõtte viimaste aastate arengud ning ei ole tõsiseltvõetav, et probleemidele püütakse ajakirjanduse kaudu lahendust leida.

Mais toimunud Estonian Airi üldkoosolekul väljendas minister rahulolematust ettevõtte tulemuste ning arengukavaga, teatas ministeerium. Samas on lennufirma näidanud õnnestunud hakkamasaamist ka aegadel, mil ülejäänud lennundusringkond on veelgi hullemini kiratsenud. Hiljutised personalimuudatused SASis on loonud võimaluse koostöös suurosanikuga ettevõtte strateegia üle vaadata.

Ministri seisukoht on, et kiire osaluse müümine ei oleks kasulik, kuna müügihind ei kompenseeriks lennundusvaldkonna arendamise olulisust. Riigi huvides on, et Estonian Air oleks arenev ettevõte, et kasvaks otselendude sihtpunktide arv Euroopas ning töötataks välja otseühendused nii Aasia kui Ameerika suunal. Kõike seda saab teha vaid siis, kui on tagatud riigi ja rahvuslipu all tegutseva ettevõtte koostöö, mille kasuks räägib kahtlemata riigi osalus antud ettevõttes.

Tänase seisuga on ministeeriumil plaanis kohtumine SASi esindajatega septembri keskel. Seniks on nii osapoolte kui ajakirjanduse väljaütlemised ennatlikud ega rajane ühelgi ratsionaalsel alusel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077