10. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schenkeri käive langes klientide kaotuse tõttu

Logistikafirma Schenker selle aasta esimene poolaasta jäi nii käibe kui ka kasumi poolest möödunud aasta samale perioodile alla, kuna ettevõte kaotas paar klienti.

"Langus on seotud paari konkreetse kliendiga, kuid sellele vaatamata oleme eelarves. Eelmine aasta oli lihtsalt väga hea," ütles Schenkeri finantsjuht Peep Kütt.

Küti sõnul teadis ettevõte juba möödunud aastal, et mainitud kliendid Schenkeri teenustest loobuvad, kuid lahkumine lükkus edasi ja see andis eelmise aasta tulemustele hea lisa. Ka aitas möödunud aasta headele tulemustele kaasa väga hea majanduskasv.

"2007. aasta eripäraks võib nimetada seda, et Eesti elektroonikafirmadel ei lähe just kõige paremini. Ühe sellise kliendi maht vähenes tunduvalt," kirjeldas Kütt olukorda. "Lisaks lõpetas meie teenuste kasutamise firma, kellele korraldasime uute sõiduautode logistikat, mis nüüd on koondunud sadamatesse. Enne hoidsime autosid oma õuel ja tegelesime nendega seal."

Schenkeri käesoleva aasta esimese kuue kuu käive ulatus 250,9 miljoni kroonini, eelmise aasta sama perioodi käive oli 289,5 miljonit krooni. Ettevõtte esimese poolaasta kasum majandustegevusest oli 13,5 miljonit krooni, aasta varem oli esimese poolaasta kasum 7,2 miljonit suurem ehk 20,7 miljonit krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077