10. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi tšarterreisidel oli esimesel poolaastal 10% vähem reisijaid

Estonian Airi tellimuslendude reisijate arv langes käesoleva aasta esimesel poolaastal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 9,7%.

Rahvusliku lennukompanii teatel on tellimuslendude vähendamise puhul tegu plaanipärase tegevusega, et panna enam rõhku liinilendude arendamisele.

Liinilendude reisijate arv moodustas samal perioodil 297 172, kasvades 1,1% võrra.

Kokku teostas Estonian Air esimesel poolaastal 4359 lendu. Lendude regulaarsuse näitaja oli 99.7%, mis on 0,7 protsendipunkti võrra parem tulemus kui mullu samas ajavahemikus. Regulaarsuse näitaja paranemisele aitas muuhulgas kaasa lennukipargi täienemine kahe Boeing-tüüpi lennukiga.

Estonian Airil on jätkuvalt tugev positsioon Tallinna Lennujaama reisijateveo turuosas, ulatudes esimesel poolaastal 41 protsendini. Turuosa küll vähenes 2% võrreldes eelmise aasta seisuga, kuid seda tellimuslendude arvelt. Esimese poolaasta liinilendude turuosa jäi eelmise aasta turuosa piiridesse ehk 43%.

Estonian Air, Eesti rahvuslik lennukompanii, pakub otselende Tallinnast üle Euroopa. Lisaks liinilendudele korraldatakse ka tellimuslende. 2006. aastal teenindati ühtekokku 689 800 reisijat.

Estonian Airi omanikud on Eesti riik, SAS Group ja investeerimispank Cresco.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077