9. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlaste huvi Eesti vastu on järsult langenud

Soomlased on hakanud vähem välismaale reisima. Järsult on vähenenud ka sõidud Eestisse.

Soome statistikaameti andmetel käis Tallinna suunduvatel ööbimisega laevareisidel maikuu jooksul suisa 77% vähem soomlasi kui eelmise aasta mais. Samas on 35% võrra vähenenud ka soomlaste Eestis ööbimisega reisid, kirjutas Soome päevaleht Helsingin Sanomat.

Rootsi liinidel on reisijate arv vähenenud 24% võrra. Kokkuvõttes aga käisid soomlased maikuu jooksul välismaal 350 000 korral ehk 19% vähem, kui möödunud aastal. 25% võrra on tõusnud riigisisene reisimine.

Postimehe andmetel on Tallinna sadama kaudu reisijate arv mais eelmise aasta maiga võrreldes vähenenud 100 000 võrra.

Tallinna sadamast läbis selle aasta mais 572 854 reisijat, eelmisel aastal oli reisijate arv aga 672 852 ehk aastaga on toimunud 15protsendine langus.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusanalüüsi talituse eksperdi Mario Lambingu sõnul võib turistide arvu kahanemist hinnatõusu ja avastamisrõõmu kadumise tõttu oodata ka edaspidi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077