21. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin ühendab Vene naftalaevastikku

Vene presidendi käsuga ühendatakse riigi kaks suurimat naftavedajat, riigi enamusosalusega Novoship ja riiklik Sovkomflot, üheks suurtegijaks.

Uus firma mahub omal alal maailma esikolmikusse. Taolised käigud teevad Vene majanduse veelgi riiklikumaks ja rõhutavad selle toormetootmise-iseloomu, nentis eile gazeta.ru. Ühendamine saab teoks järgmise aasta märtsiks. Vene presidendi administratsiooni andmeil tulevad ühendettevõtte aktsiad ka väärtpaberiturule. Ühendamisel omandab Sovkomflot (peakorter Peterburis) 50,34 Novoshipi (varasem Novorossiiski merelaevandus Mustal merel) aktsiatest. Uue firma varad ulatuvad Sovkomfloti juhi Mihhail Franki sõnul 5 mld dollarini, mitmete analüütikute hinnangul siiski vaid 3,5 mld dollarini. Suuremad on maailmas Frontline Ltd. (6,5 mld USD) ja Teekay Shipping (5,8 mld USD). Ühendatud Vene firma tanklaevastiku kogutonnazh on 10,5 mln tonni, laevu üle saja.

Ühendamine peaks võimaldama tõhusamalt kasutusele võtta Vene kontinentaalshelfi kütusevarusid.

Võimud soovivad üritusega toetada ka ülesannet veenda maailma Venemaas kui juhtivas energeetikariigis, märkis gazeta.ru. Sobinbanki turuanalüüsi juhi Aleksandr Razuvajevi sõnul on taolist mudelit varem proovitud Gazpromi ja Rosneftiga ning vene naftatootjaile on ettevõtmine kindlasti kasuks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077