17. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sundpuhkus võib ähvardada sadu transiiditöötajaid

Sotsiaaldemokraadid toetavad sundpuhkusele saadetutele toetuse maksmist töötukassast.

Kui transiidiäri Venemaaga jääb pikemaks ajaks kiratsema, on ettevõtted sunnitud oma töötajad sundpuhkusele saatma.

Üleeile saatsid ametiühingud riigikogule ettevaatusabinõuna ettepaneku hakata maksma sundpuhkusele saadetutele töötukassast toetust töötuskindlustushüvitise põhimõttel, kirjutas Eesti Päevaleht.

"Sundpuhkusel olija peaks saama sama suurt sissetulekut, kui ta saaks töötuna töötuskindlustushüvitist. Tegu on ju sisuliselt töötusega. Kui töötukassa maksaks kinni sundpuhkusel olija tasu ja eeldatava töötuskindlustuse hüvitise vahe, aitaks see raske aja üle elada," ütles Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof.

Teadaolevalt ei ole seni veel kedagi sundpuhkusele saadetud. Küll on 200 Eesti Raudtee töötajat sunnitud korralise puhkuse praegu välja võtma, neile võivad järgmisel nädalal lisanduda veel teised 200, kui kaubavedu raudteel ei taastu endises mahus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077