24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air jäi mullu 59 miljoniga kahjumisse

Estonian Air teenis mullu 59,5 miljonit krooni kahjumit, kuigi varasematel aastatel on lennufirma hoolimata lennunduse üldisest madalseisust suutnud kogu aeg kasumit teenida.

Kuigi lennufirma juhtkond ei ole soostunud eelmise aasta majandusnäitajaid avaldama, seisab firma suurima aktsionäri SAS Groupi aastaaruandes lennufirma majandustulemuste real 35 miljoni Rootsi krooni ehk 59,5 miljoni Eesti krooni suurune kahjum, kirjutas Postimees.

Tulemus on halvenenud enam kui 125 miljoni krooni võrra, sest aasta varem teenis ettevõte 65,8 miljonit kasumit. Estonian Airi käive oli mullu üle 1,1 miljardi krooni.

Kokku vedas lennufirma mullu 689 000 reisijat, mis oli aasta varasemaga võrreldes 7,3 protsenti enam. Liinilendude keskmine täitumus oli 62 protsenti. Tellimusreiside sõitjate arv kasvas 34 protsenti.

Suurima põntsu Estonian Airi majandustulemustele panid selle nõukogu esimehe Olev Schultsi sõnul ootamatud tehnilised rikked, mis firma tegemisi aasta algupoolel saatsid. Asepresident Andrus Aljase sõnul oli nendest tulnud erakorraliste kulude kogusumma 73 miljonit krooni.

Kuigi aastaga kallines ka kütuse hind, see Schultsi sõnul kahjumis suurt rolli ei mänginud, sest hinnatõusuga arvestati ette. Küll aga mõjutas oodatust väiksem reisijate arvu kasv, milles ametlikes kommentaarides süüdistatakse Tallinna lennujaama läbivate reisijate hulga väikest kasvu.

Tallinna Lennujaama juhi Rein Loigu sõnul kasvas lennureisijate arv Tallinnas mullu siiski kiiremini kui Estonian Airi regulaarreisijate arv. «Midagi pole parata, Eesti on väike riik ja rahvaarv seab oma piirid,» lausus ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077