27. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam teenis mullu ligi 600 miljonit krooni kasumit

Tallinna Sadam teenis 2006. aastal 595,6 miljonit krooni kasumit. 2005. aastal oli kasum 428,6 mln krooni, teatas firma börsile.

Ettevõtte teates seisis, et 2006. aastal saavutas AS Tallinna Sadam taas kord oma ajaloo suurima kaubamahu.

Sadamat läbinud reisijate arv aga vähenes veidi. Kuigi kaubamaht saavutas rekordilise taseme, jäi see siiski mõnevõrra alla oodatud mahu seoses vedellasti mahu vähenemisega. Kaubamahu kasv saavutati aga eelkõige puistlasti plaanipärase kasvu läbi, vähendades seeläbi vedellastiga seotud riske, mis vastas pikaajalise strateegia realiseerimiskavale. Strateegia peamisteks märksõnadeks on riskide hajutamise eesmärgil uute (vedellastiga mitteseotud) kaubavoogude kaasamine, jätkuv reisijate arvu suurendamine ning sadamas tegutsevatele osapooltele stabiilse investeerimiskliima loomine. Eesmärgiks võetud kiirem kasv konkureerivatest Soome ja Balti transiidisadamatest täideti ka 2006. aastal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077