7. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riia investeerib liikluskorraldusse miljardeid kroone

Riia investeerib järgmise kolme aasta jooksul linna liikluse parandamisse 323 miljonit latti ehk 7,2 miljardit.

Isegi see summa ei taga Riia linna liiklusprobleemide kindlat lahendamist.

Abilinnapea Janis Birks võrdles olukorda kiiresti kasvava organismiga, kus teed põhjustavad kogu keha mittefunktsioneerimise, vahendas BBN.

Kulub palju aega ja raha, et lahendada Riia liiklusprobleeme. 2007-2009 aasta investeeringuplaani kohaselt ehitatakse välja nn liiklusringid. Teedehitus põhjustab kindlasti liiklusummikuid, hoiatas Birks. "Liiklusummikud suurenevad, eriti kui algab Dienvidu silla ehitus," lisas ta.

Linnavõimud plaanivad ka mitme uue silla ehitust üle Daugava jõe. Birksi sõnul on linna teedearendus pikaajaline projekt, et elimineerida ka tuleviku liiklusprobleemid.

"Projekti rahastatakse linna- ja riigieelarvest ning Euroopa struktuurifondidest," ütles abilinnapea.

Investeeringud võivad kasvada 3,2 miljardi latini ehk 72 miljardi kroonini, kui suudetakse kokku leppida muude projektide osas nagu uue trammiliini rajamine ja uue silla ehitamine. Kuid need on tuleviku projektid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077