9. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudtee kinnisvara müügist saadavad miljonid lähevad veeremisse

Eesti Raudtee uueks juhiks tõusva Kaido Simmermanni sõnul läheb kinnisvara müügist saadud tulu eelarve täitmiseks.

"Plaanis on uuendada infrastruktuuri ja veeremit," ütles ta aripaev.ee-le.

Kinnisvara müügist aga ei piisa, et täita 868 miljoni krooni suurust investeerimisplaani. "Lisaks võtab Eesti Raudtee 40 miljonit eurot (625 miljonit krooni) laenu Põhjamaade Investeerimispangast. 2007. aastal 15 miljonit, 2008. 15 ja 2009. 10 miljonit eurot. Laenu väljastamise tingimus oli, et aktsiad läheksid taas riigi omandisse, eraettevõtetele ei anta sellistel tingimustel laenu," selgitas Simmerman.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaare sõnul oli täna õnnelik päev. "Loodame, et inimesed, kes raudteed kasutavad tunnetavad seda," lisas ta.

Savisaare sõnul peaks uue omaniku hool eriti hästi välja tulema vaadates investeerimisplaani. "Plaanis on investeerida 868 miljonit krooni, eelmisel aastal oli see 500 miljonit. Raha läheb kahte valdkonda: raudtee efektiivsem toimimine nagu raudtee kapitalremont ja vibratsiooni vähendamine ning ohutus nagu tuletõrje veevarustus, müraseinad, piirdeaiad," tutvustas minister kava.

Eesti Raudtee on välja kuulutanud enampakkumise oma kinnistu müügiks, mis asub Tallinnas, Pikk tn 36/Olevimägi 5,7. Enampakkumise alghind on 212 miljonit krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077