27. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kaubalaevnikud saavad riigilt 60 miljonit krooni

Maksumaksja toetab 60 miljoni krooniga Eesti kaubalaevade omanikke, et tõsta nende konkurentsivõimet ja soosida laevade jätmist Eesti lipu alla, teatas majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.

Ministeerium sai laevanduse toetamiseks selle aasta lisaeelarvest ja tuleva aasta riigieelarvest kummastki 30 miljonit krooni. Ministri käskkirjaga kinnitatud toetuste jagamise korra järgi võivad toetust taotleda laevandusettevõtjad, kellele kuulub Eesti lippu kandev kaubalaev või kes sellist laeva prahtimislepinguga opereerib.

Kokku on Eesti laevaregistris 18 kaubalaeva.

„Summad, mida täna kasutada saame, on kordades väiksemad, kui tahaksime,” kommenteeris majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar. „Samas on rõõmustav, et saame toetamisega vähemasti algust teha ja aidata just suurimaid abivajajaid ehk kaubalaevandust. Olukorras, kus laevandust toetatakse kõikjal Euroopas, oleme jäänud sabassörkijaks ning pole ime, et kaubalaevu meie lipu all nii vähe sõidab.”

Toetuseks ettenähtud summad jagatakse taotlejate vahel välja proportsionaalselt, vastavalt sellele, kui palju maksis ettevõtja eelmisel kalendriaastal kaubalaevade laevapere pealt sotsiaalmaksu. Arvesse võetakse sotsiaalmaks, mis on makstud sissetuleku kaht miinimumpalka ületava osa pealt.

Toetuse juures ei võeta arvesse sotsiaalmaksu, mis on makstud aja eest, kui laev seisis dokis või ei saanud sellega muul põhjusel sõita. Samuti läheb arvesse ainult sotsiaalmaks, mis on tasutud laevapere liikmetelt, mitte isikutelt, kes teevad laeval töid vaid siis, kui see sadamas seisab.

Toetuste taotlusi hakkab vastu võtma ja toetusi välja maksma Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, kes töötab välja ka taotlusvormi ja jagab taotlemise kohta täiendavat infot. 2006. aasta eest läheb jagamisele 30 miljonit krooni, toetusetaotlusi võtab sihtasutus vastu 1. maini 2007.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077