8. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saare Paadi juht ja asutaja lahkus ametist

Saaremaa tuntuima paadiehitusfirma Saare Paat ülesehitaja ja tegevjuht Peeter Laum pani ameti maha, tema koha võtab üle paaditööstuse senine tootmisjuht Peeter Sääsk.

15 aastat ettevõtte eesotsas olnud Laum tunnistas, et juba mõnda aega on teda kimbutanud tüdimus ning soov muutuste järele. „Minu aeg selle firma juhina on otsa saanud, ootan ja vajan uusi väljakutseid,” märkis Laum, kes jääb edasi firma omanikeringi ning ettevõtte nõukogu liikmeks, kirjutas Oma Saar.

Võimalikku uut töökohta Peeter Laum avalikustada ei soovinud. Küll aga lubas ta vähemalt selle aasta lõpuni puhata ning kodus ja laias ilmas vaba mehena ringi vaadata.

Peeter Laumi sõnul on Saare Paat teinud oma tegevusaja jooksul läbi silmnähtava arengu. Valmistatud on väga erinevaid tooteid alustades eestlaste ümbermaailmareisi läbi teinud Lennukist ja viikingilaevadest eritellimusteni.

Firma tuleviku märksõnaks on Laumi hinnangul tootmise efektiivsuse kasv, sest müügihindasid enam ülespoole tõsta ei saa. Olukorras, kus töötajate palgad tõusevad 30-40 protsenti, pole muud võimalust konkurentsis püsida kui toode kiiremini, vähemate töötundidega valmis teha. Laumi hinnangul on uutes tingimustes paratamatu, et puupaatide valmistamine hakkab vähenema ning lõppeb mõne aasta pärast sootuks. Suur käsitöö maht ei võimalda puupaatide hinda konkurentsis hoida.

Laum tõdes, et maailma paaditööstustes on pärast mitmeid ühinemisi hakanud rohkem domineerima suured ettevõtted. Ja kuigi see praegu veel siinmail tunda ei anna, usub kogenud firmajuht, et mõne aasta pärast tasub üllatusteks valmis olla.

Peeter Laum usub, et kaheksa aastat tema seljataga ettevõtte tootmisjuhina töötanud Peeter Sääsk omab piisavalt kogemusi, et tööstust edasi viia.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077