18. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praegu allkirjastatakse lepingud Eesti Raudtee aktsiate tagasiostuks

Majandusministeeriumisse on kogunenud hulk ajakirjanikke ja kaameramehi, kes ootavad majandusminister Edgar Savisaart, et saada infot Eesti Raudtee aktsiate tagasiostu kohta.

Täna andis majandusministeerium teada, et läbirääkimised erastamislepingu lõpetamiseks ja AS Eesti Raudtee 66 protsendi aktsiate võõrandamiseks poolte kokkuleppel on jõudnud staadiumisse, kus on valminud aktsiate võõrandamise ja lõpetamislepingu ning loobumislepingu projektid. Lepingud parafeeritakse täna kell 17.00.

Lepingu parafeerimisele järgneb pressikonverents. Kohtumisel ajakirjanikega osalevad majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar, ministri nõunik ning riigipoolne läbirääkimiste juht Heido Vitsur, õigusosakonna juhataja Eva Vanamb teede- ja raudtee osakonna juhataja Ain Tatter ning juriidiline nõustaja Tarmo Sild. Eesti Raudtee praeguse enamusosaniku BRSi (Baltic Rail Services) poolt osalevad BRSi nõukogu esimees Edward Burkhardt ning BRSi nõukogu liige Guido Sammelselg.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar: „Läbirääkimised on edenenud jõudsas tempos. Loomulikult on olnud erimeelsusi, neid on analüüsitud ja jõutud kompromisslahendusteni.” Savisaar hindas raudtee tagasisaamist oluliseks nii rahvusvaheliselt kui ka regionaalpoliitiliselt.

”Tunnustame riigipoolset läbirääkimiste meeskonda ja teisi protsessis osalejaid, kes on oma ülesandeid väga professionaalselt täitnud,” kommenteeris BRSi poolne läbirääkija Priit Koit.

Alates 20. septembrist on pidevalt toimunud erinevatel tasemetel kohtumised Eesti Raudtee 66 protsendi aktsiate võõrandamiseks.

14. septembril otsustas valitsus alustada BRSi esindaja AS-iga Suprema Securities läbirääkimisi AS Eesti Raudtee enamusaktsiate erastamislepingu lõpetamiseks poolte kokkuleppel. Läbirääkimised lähtuvad Suprema Securities’i poolt 6. septembril valitsusele tehtud pakkumisest. Viimasel ajal on läbirääkimised toimunud tihendatud graafiku alusel, ka nädalavahetustel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077