Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 1. aprill 2020

Smarten Logistics: hooldamata tõstuksed ja laadimissillad võivad kallilt kätte maksta

Tõstuste ja laadimissildade regulaarne hooldus ja ladus töökord on kriitilise tähtsusega. Seadmete ootamatutest riketest tingitud töökatkestused toovad kaasa palju ebamugavusi ning võivad halvimal juhul väga kalliks maksma minna, tõdeb logistikaettevõte Smarten Logistics.
Smarten Logisticsi laohoone droonilt pildistatuna.
Foto: Smarten Logistics

Smarten Logistics on valinud oma laoseadmete hooldus- ja remondipartneriks Kinema, sest rahul ollakse nende hinna ja kvaliteedi suhte, reageerimiskiiruse ning üldise klienditeenindustasemega: "Koostöö Kinema tehnikutega sujub hästi. Oleme alati saanud professionaalset abi ja nõu."

Samadel põhjustel on oma seadmed usaldanud juba enam kui 15. aastaks Kinema hoolde kohalik piimatööstusettevõte Valio Eesti.

Valio Eesti laohoone droonilt pildistatuna.
Foto: Valio Eesti

"Tarnekindluse tagamisel on oluline osa korras töövahenditel – rikkis laadimissild tähendab kauba hilinemist. Usaldame Kinema professionaalsust ja operatiivsust ning koostöö nende tehnikutega on väga asjalik, alati on selge ülevaade teostatavatest hooldus- ja remonditöödest,” nendib Valio Eesti esindaja.

Helina Hilimon, Kinema OÜ juhatuse liige
Kui sõiduautoga hoolduses käimine on igati loomulik ja loogiline, siis samamoodi vajab hooldust ka muu tehnika. Meie heitlik kliima, kus suvise ja talvise temperatuuri vahe on 40 kraadi, mõjutab paratamatult väravate ja laadimisseadmete metallosade tööd. Ei taha mõeldagi, milliseid õnnetusi võib juhtuda hooldamata jäänud suurte laohoonete tõstuste pärast.

Garaažiuste, tööstuslike tõstuste, laadimisseadmete ja läbipääsusüsteemide täislahendusi pakkuva Kinema OÜ juhatuse liige Helina Hilimon nendib, et selliseid kiidusõnu on meeldiv kuulda ning ta tunneb heameelt, kui kliendid mõistavad, et kõik mis liigub, see kulub. "Kui sõiduautoga hoolduses käimine on igati loomulik ja loogiline, siis samamoodi vajab hooldust ka muu tehnika. Meie heitlik kliima, kus suvise ja talvise temperatuuri vahe on 40 kraadi, mõjutab paratamatult väravate ja laadimisseadmete metallosade tööd. Ei taha mõeldagi, milliseid õnnetusi võib juhtuda hooldamata jäänud suurte laohoonete tõstuste pärast!”

Me kõik ootame, et tööprotsessid toimiksid alati tõrgeteta

On loomulik, et logistikaettevõtete tööprotsesside ladusaks toimimiseks on vajalik laadimissildasid ja tõstuksi regulaarselt hooldada. Kui palju maksab viivitus, kui laadimissillal tekib ootamatu rike? Kas olete seda mõõtnud? Kas tasub riskida? Logistikakeskustel on tänapäeval ju suur võitlus klientide pärast ning teenindustaseme tagamine on võtmetähtsusega. Regulaarne seadmete hooldus aitab seda tagada.

Ladude ja tööstuste tõstuksed on igapäevaselt liikuvad mehhanismid, mis koosnevad paljudest olulistest komponentidest: paneelid, tihendid, vahehinged, küljehinged, vedrud, trossid, siinid, muhvid, kronsteinid, amordid, trumlid, rullikud, rulliku kandurid. Kõik need komponendid on omavahel seotud ning liikumises ja vajavad regulaarset kontrolli ja hooldust.

Kinema tavapärane hooldusleping ei nõua fikseeritud kuiseid või aastaseid makseid. Tasuda tuleb vaid konkreetse hoolduse eest, mille intervall määratakse enne lepingu sõlmimist tööprotsesside ja seadmete kaardistamisega. „Regulaarne hooldus tagab, et kõik kuluosad vahetatakse õigeaegselt ja teie igapäevatöö on muretult tagatud,” ütleb Hilimon. „Läheneme igale kliendile personaalselt ja pakume paindlikult ka fikseeritud maksetega hoolduslepinguid. Kõik sõltub kliendi vajadustest. Meie jaoks on kõige olulisem, et meie tegevus aitab klientidel muretult oma igapäevatööga tegutseda.”

Kinemal on 24/7 reageerimisvõime ja üle-Eestiline katvus. Ettevõtte kompetentsis on nii laadimissillad, käärtõstukid, tõstuksed, värava ja uste automaatika kui ka tõkkepuud. See tähendab kliendi jaoks terviklahendust ehk ühte partnerit kõikide seadmete jaoks.

Inimesed olid ja jäävad ettevõtte suurimaks varaks

Lisaks on ohututes laadimisprotsessides oluline aspekt ka turvalisusel: töötajatel peab olema ohutu neid seadmeid kasutada. "Tõstuks ei tohiks kunagi kukkuda peale ei töötajale, kaubale ega masinale,” toonitab Hilimon. "Üks aspekt on hooldus, teine aga teadlikkus, et seadmeid õigesti kasutatakse. See tähendab, et töötajaid tuleb piisavalt juhendada, kuidas seadmeid kasutada, et ei tekiks tahtmatut kahju ja kulusid. Kasutajate koolitamine on sama oluline kui hooldus. Ja kui juhtubki avariiolukord, tuleb koheselt kutsuda kohale spetsialist.”

Uue laohoone planeerimisel küsi aegsasti nõu

Logistikakeskuse või lao projekteerimise ajal on kasulik konsulteerida laadimisseadmeid ja tõstuksi pakkuva spetsialistiga, kes aitab läbi mõelda, millised lahendused ning materjalid on konkreetse ettevõtte tööprotsesside jaoks parimad. „Meie spetsialistid soovitavad tõhusaid lahendusi nii töökindluse kui ka -mugavuse osas: kas tõstukse sees peaks olema läbikäiguuks, kas valida automaatikaga või käsitsi avatavad uksed või on oluline hoopis innovaatiline järelhooldus. Tänapäevased lahendused võimaldavad ukse töötsükleid lugeda kaugelt ning tehnik saab ennetada vedru purunemist või muid tõrkeid,” loetleb Hilimon.

Ta nendib, et tõstuks on tugevam ja vastupidavam, kui selles ei ole sisselõikeid ehk kui jalakäijate läbikäiguuks ei ole tehtud suure tõstukse sisse. See annab parema vastupanu tuulele, suurema soojapidavuse, tugevuse kokkupõrgete osas ning ka soodsama hinna. Lisaks ei pea inimene läbikäiguust kasutades üle lävepaku astuma, mis lisab turvalisust.

„Väga oluline on juba objekti projekteerimisel ja ehitamisel mõelda tulevikule,” ütleb Hilimon. „Enamike ettevõtjate soov on ehitada võimalikult soodsalt, kuid kas iga soodne toode hiljem igapäevatöös kasutussagedust kannatab ning nende varuosade kiire ja hea teenindus on tagatud? Varem või hiljem vajab liikuv asi hooldust. Lisaks on oluline tagada sujuvad tööprotsessid, paigutades avad loogilistesse kohtadesse. Siin saame arhitektidele oma kogemustega abiks olla.”

Küsi projekteerimisabi ja hoolduse pakkumist telefonil 12160!

Lisainfo: www.kinema.eu

Kinema OÜ

1992. aastal asutatud Kinema OÜ pakub klientidele Euroopa juhtivate tootjate valmistatud tooteid ja teenuseid. Ettevõtte põhitooted on tõstuksed, laadimissillad, kiirrulluksed, kangasuksed ja voldikuksed. Kinema missioon on olla esimene valik tõstuste ja läbipääsusüsteemide täislahenduste pakkujana Eestis, väärtustades oma toodete töökindlust, turvalisust ja innovaatilisust ning hooldus- ja remonditööde üle-eestilist kättesaadavust. Ettevõttel on omal alal suurima, ööpäevaringse operatiivsusega hooldustiim.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077