Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 11. veebruar 2020

Cargoson.com IT-lahendus, mis muudab veohalduse enneolematult lihtsaks

Cargoson.com on veohalduse keskkond, mis koondab kõik hinnapäringud, hinnakirjad ja erinevate vedajate e-keskkonnad kokku ühte aknasse.

Cargoson.com ei ole uus vedaja, ekspedeerija ega vedude vahendamise platvorm, vaid IT-lahendus, mis muudab vedude haldamise lihtsaks ja jätab kehtima kõik seni toimivad koostöökokkulepped erinevate vedajatega.

Kuidas see võimalik on? Cargoson.com koondab kõik veopäringud ühte aknasse kokku ja pakub mugava võimaluse teha transporditellimusi erinevatele vedajatele. Cargoson.com-il on välja arendatud ühendused kõigi olulisemate vedajatega ning iga kord, kui klient esitab läbi Cargoson.com-i süsteemi tellimuse, edastatakse see soovitud vedajale vastava veopartneriga kokkulepitud viisil. Klient omab täielikku ülevaadet oma tellimuste ajaloost erinevate veopartneritega.

Kui koostöövorm veopartneritega on püsihinnakiri

Kui kliendil on mõne veopartneriga juba eelnevalt hinnakiri kokku lepitud, siis Cargoson.com-i keskkond võimaldab selle turvaliselt süsteemi üles laadida ja edaspidi selle hinnakirja alusel veopartnerile tellimusi esitada. Süsteem võimaldab erinevaid hinnakirju võrrelda ja otsib veoandmete sisestamisel koheselt üles õige hinna - kliendil on enne tellimist täpselt teada veo maksumus. Cargoson.com ei lõhu kliendi ja vedaja suhet ega trügi nende vahele, vaid aitab olemasolevat kokkulepet mõlemale poolele tehniliselt, kuluoptimaalselt ja mugavalt realiseerida.

Kui koostöövorm veopartneritega on hinnapäring

Kui kliendi vedude vajadus on lai või tegemist on projektimüügiga, tekib äriline vajadus lisada transpordikulu tootepakkumise juurde ning koostöö vormiks veopartneriga on hinnapäring. Cargoson.com-i kaudu saab ühest aknast valitud veopartneritele hinnapäringud laiali saata, kliendile veomaksumuse teada anda ja kui pakkumine töösse läheb, siis ka mugavalt tellimuseks vormistada. Keskkond annab lihtsa ja kompaktse viisi "hoida kätt pulsil", milline on turu hinnatase konkreetsel suunal ja kogusel nii kliendi enda eelistatud veopartnerite, kui teiste turul tegutsejate puhul.

Cargoson.com-i tehniline lahendus

Kõigil suurematel vedajatel ja ekspediitoritel on olemas oma e-tellimuste keskkonnad. Trend on selgelt selles suunas, et ka järjest väiksemad vedajad ehitavad ja võtavad kasutusele e-tellimuse esitamise keskkondi. Vedaja vaatenurgast on see väga hea viis saamaks tellimusi alati ühtsel standardiseeritud viisil, kuid kliendi jaoks ei pruugi see alati nii mugav olla. Eriti, kui kliendil on kehtiv koostöölepe mitme erineva vedajaga. Sisuliselt tähendab see kliendi jaoks suurt ajakulu ja edasi-tagasi liikumist erinevate keskkondade vahel, sh pidevat meenutamist, milline vedu millise vedaja juurest tellitud sai ning arvestamist erinevate keskkondade paroolidega, käitumise omapäradega jne.

Cargoson.com-i märksõnaks on EDI ühendus. Järjest rohkem on logistikamaailmas päevakorral kliendi ja vedaja vaheline elektrooniline andmeühendus. Klassikaliselt toimib see nii, et kliendi äritarkvara seadistatakse selliselt, et iga müügiorderi või ostuorderi koostamise järel on kasutajal võimalik otse oma äritarkvarast genereerida veotellimus vedajale. Süsteem koostab etteantud formaadis EDI faili ning saadab selle EDI teel vedajale. Vedaja süsteemis genereerub selle peale veotellimus. Piltlikult öeldes teeb see sama välja, kui kasutaja koostaks oma äritarkvaras müügiorderi ning seejärel logiks sisse mõnda e-tellimuse keskkonda ning vormistaks sealt käsitsi veotellimuse. EDI ühendus võimaldab selle lisasammu vahele jätta. See on väga hea ja mugav lahendus, kuid see on väga vedajapõhine – igal vedajal on omad reeglid EDI ühenduse joaks ning kõigi vedajatega EDI ühenduse loomine on väga kulukas.

Cargoson.comi-l on kõikide vedajatega EDI ühendused juba loodud. Klient ei pea tegema muud, kui EDI ühenduse Cargoson.com-i ning sealt edasi liigub info juba ükskõik millisele kliendi poolt valitud vedajale. Selliselt ei ole klient lukustatud ainult ühe vedaja külge, vaid saab vastavalt soovile ja sobivusele vedajat valida või vahetada. Ehk teisisõnu, piisab ühest EDI ühendusest Cargoson.com-iga ning ei peagi tegema eraldi ühendusi kõigi huvipakkuvate vedajate erinevate süsteemidega.

Meeskond Cargoson.com-ist

Ülari Kalamees, Cargoson.com CEO
Me tuleme suhtluse ajastust ja oleme sisenenud tööriistade ajastusse. Vaadake oma telefoni. Suure tõenäosusega vaatavad sealt vastu äppid nagu: Booking, AirBnB, Bolt, Uber, panga-äppid. Need kõik on tööriistad, et lahendada mingi oluline ülesanne võimalikult väikse müraga. Cargoson on transpordi-tööriist. Olgu teie transpordipartner kes tahes, Cargoson võimaldab teil lahendada teie transpordiülesanded võimalikult väikese müraga.
Andres Rätsepp, Cargoson.com investor
Cargosoni juures paelub mind kui investorit kolm põhilist asja: ekspertidest koosnev, pikaajalise tööstusharu kogemusega motiveeritud meeskond, valdkonda raputav idee ja õige ajastus. Cargosonis on kõik need kolm komponenti olemas. Logistikamaailm on seni olnud suhteliselt konservatiivne ja uuenduste osas pigem tõrjuv. Cargosoni lähenemine on õige nurga alt ja tulemused on juba praegu paljulubavad.

Kliendid Cargoson.com-ist

Margit Virkus, Coffee People OÜ
"Cargoson.comi kasutuselevõtmine tähendas minu jaoks olulist võitu nii ajas kui närvikulus. Kadus vajadus otsida transpordifirmasid, kellele kõigile eraldi hinnapäringuid saata. Niisamuti ei pea enam meilide rägastikus surfama, et leida see parima pakkumise tegija. Minu töö on palju lihtsam kui varem.
Alina Petraitis-Petelina, Lux Eesti OÜ
Meeldib, et kõik tellimused automaatselt salvestuvad, selle võrra uue tellimuse sisestamine võtab väga vähe aega. Kõik ettepanekud ja muudatused võetakse kohe arvesse. Kindlasti soovitan seda rakendust ka teistele, kes tegelevad transpordi organiseerimisega.
Diana Kübard, Cordeline OÜ
Kasutamine on väga mugav, kiire ning kompaktne, kuna kõik hinnapakkumised tulevad ühte kohta ja valikute tegemine on seetõttu lihtne. Kõik soovitused keskkonna parendamiseks ja tellimustega tegelemise hõlbustamiseks on arvesse võetud ning koheselt ka töösse pandud.

Cargoson.com – Veohaldus ühes aknas! Aja- ja kulusäästlik tööprotsess sinu lemmikvedajatega.

Selleks, et näha ja saada aru, kuidas Cargoson.com teeb teie ettevõtte transpordi halduse enneolematult lihtsaks kutsuge Cargoson endale külla siit!

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077