Autor: Logistikauudised.ee • 6. mai 2019

Venipak alustab tegevust Saksamaal

Kiirkulleriteenuste ettevõte Venipak registreeris aasta alguses ettevõtte Saksamaal. Venipaki Rahvusvahelise arengu juht Kristijonas Dunauskas ütles, et ettevõtte laienemine Saksamaale oli juba pikka aega planeeritud strateegiline samm.
Venipaki Rahvusvahelise arengu juht Kristijonas Dunauskas.
Foto: Venipak

„Oleme aastaid tegutsenud Balti riikides ja Poolas, kus pakume klientidele kõrge kvaliteediga teenuseid, seepärast on liikumine Saksamaa turule meie jaoks loomulik samm. Märkasime, et saadetiste mahud Saksamaale ning sealt Balti riikidesse üha suurenevad, mistõttu otsustasime juba tänavu avada oma esinduse Frankfurdis,“ rääkis Dunauskas.

„Saksamaa esindus hakkab hoolt kandma saadetiste kohapealse logistika eest. See tähendab, et meie kliendid saavad Saksamaal pöörduda otse meie poole, kui neil tekib küsimusi või probleeme saadetiste kohale toomise või kätte saamisega,“ ütles Dunauskas.

Venipaki esindaja sõnul liiguvad pärast oma büroo avamist Saksamaal, saadetised kõikidest Balti riikidest sinna tunduvalt kiiremini: „See on seotud mitme asjaoluga – möödunud aastal allkirjastasime koostöölepingu ka Lufthansaga ning nüüd saame teenindada hoopis suuremat saadetiste kogust ja toimetada need kõikidesse Saksamaa piirkondadesse tunduvalt kiiremini.“

Saksamaa majandus oli üks neist, mis kasvas viimase viie aastaga Euroopas kõige kiiremini. Tuginedes Leedu Panga andmetele võib öelda, et alates 2016 aastast kasvas Leedu eksport Saksamaale peaaegu kaks korda.

2016. aasta esimeses kvartalis moodustas Leedu eksport Saksamaale 181 miljonit eurot ning 2018. aasta viimases kvartalis oli see juba 330 miljonit eurot. 2018. aasta viimases kvartalis imporditi kaupa 94 miljoni euro eest.

Saksamaa majandus on üks suuremaid kogu Euroopas ning on neljandal kohal kogu maailmas. Saksamaa sisemajanduse koguprodukt moodustab 3,9 triljonit eurot ja planeeritakse, et 2019. aastal on majanduskasv 1,5 protsenti.

„Saksamaad loeme üheks tähtsaimaks meie arengusuunaks. Näeme, et nii füüsilised kui juriidilised isikud saadavad Saksamaale ja saavad Saksamaalt üha rohkem saadetisi. See on seotud Saksamaa, Leedu, Läti ja Eesti ettevõtete vahelise hulgimüügikaubanduse arenemise ning internetikaubanduse populaarsuse tõusuga,“ nentis Dunauskas.

Saksamaa on praegu paljudele rahvusvahelistele ettevõtetele üheks peamiseks investeeringute suunaks: „Saksamaal tegutsevad peaaegu kõik maailma suurimad ettevõtted ja seetõttu mõtlesime ka meie juba ammu tegevuse arendamisele selles riigis. Muidugi on see tõsiseks sammuks ka edaspidiseks arenguks teistesse Kesk-Euroopa riikidesse“.

Ettevõte Venipak on üks suuremaid kiirkulleriteenuseid osutav ettevõte Balti riikides üldse ja haldab üht kümnendikku turust.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077