Autor: Logistikauudised.ee • 26. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venipak alustas koostööd Lufhansaga: saadetised jõuavad USAsse kiiremini

Tänu koostööle Lufthansaga, saab soodsalt Eestist USA-sse saata paki vähem kui 8 päevaga.
Foto: Lufthansa
Möödunud aasta keskel allkirjastas ühe suurima kiirkohaletoimetamisteenust pakkuva ettevõtte Venipak juht Justas Šablinskas koostöölepingu firmaga Lufthansa Cargo. Koostöö Saksa lennufirmaga annab juba soovitud tulemusi – pakkide saatmise mahud Eestist ja Balti riikidest Ameerikasse kasvavad kiiremini kui algselt loodeti.

„Kuna laiendame pidevalt oma teenustepaketti, hakkasime pakkuma saadetiste transporti Eestist Ameerika Ühendriikidesse eriti soodsate hindadega. Selleks oli meil vaja leida usaldusväärne koostööpartner. Kõige paremini vastas meie vajadustele ettevõte Lufthansa Cargo ja pärast peaaegu aasta kestnud koostööd on see hakanud andma suurepäraseid tulemusi – aasta jooksul kasvas meie kullerifirma kaudu Leedust, Lätist ja Eestist USAsse saadetud saadetiste hulk peaaegu kolmekordseks“, ütles Justas Šablinskas.

„USA turg avaneb Eesti kaupadele üha rohkem, mistõttu näeme Eesti ettevõtluse vajadust saata kaubad ja tooted sellesse riiki võimalikult kiiresti ja usaldusväärselt. Kõige kiiremaks võimaluseks on lennutransport. Meie teenus lubab toimetada saadetise igast Eesti nurgast USA-sse vähem kui 8 päevaga“, lausu Šablinskas.

Ettevõtte juhi sõnul on eriti populaarseks osutunud väikesaadetiste saatmine ja sellele avaldab suurt mõju e-kaubanduse areng: „On loomulik, et seoses e-kaubanduse kasvuga tekib üha rohkem logistilisi väljakutseid – kuidas transportida kiiresti ja usaldusväärselt kaup Tallinnast mõnesse USA linna. Meie hinnangul on lennutransport kõige parem lahendus“.

Kaubavahetus Eesti ja USA vahel kasvab iga aastaga. 2018. aastal küündis kaubavahetus nende riikide vahel 1,3 miljardi euroni. USA-st jõudis Eestisse kaupu ja teenuseid 1 miljardi, Eestist USA-sse 300 miljoni euro eest.

Saksamaa ettevõte Lufthansa Cargo toimetab saadetisi rohkem kui 100-sse maailma riiki ning transpordib igal aastal 1,6 miljonit tonni veoseid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077