Autor: Tõnu Tramm • 22. märts 2023

Schenkeri juht: peamine ootus valitsusele on õiglased konkurentsitingimused

ELEA nõukogu liige ja AS Schenker tegevjuht Janek Saareoks tunnistas saates Logistikauudised eetris, et peamine ootus loodavale valitsusele on õiglaste konkurentsitingimuste tagamine transpordi- ja logistikasektoris ning keskkonnasõbralike transpordilahenduste soodustamine.
Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsiooni (ELEA) nõukogu liige ja AS Schenker tegevjuht Janek Saareoks.
Foto: Raul Mee

Eesti Logistika ja Ekspedeerimisettevõtete Assotsiatsiooni (ELEA) nõukogu liige ja AS Schenker tegevjuht Janek Saareoks tunnistas saates Logistikauudised eetris, et sektor ei oota uuelt loodavalt valitsuselt mingeid toetusi, küll aga poliitikat, mis tagaks strateegiliselt elutähtsale valdkonnale võrdsed konkurentsitingimused võrreldes naaberriikidega.

„Mõistame, et riigil pole rahaga priisata ja kohe homme kõiki maanteid neljarajalisteks ei ehita, kuid on väga palju asju mida saab teha nüüd ja kohe ilma miljoneid eurosid investeerimata. Alustagem kasvõi pikemate veoste teele lubamisest või päevarahade süsteemi korrastamisest,“ nentis Saareoks, kelle sõnul tuleks välja töötada ka strateegia, kuidas suunata rohkem kaubavedusid raudteele ning ettevõtteid eelistama keskkonnasõbralikemaid kütuseid.

„Läbi raudtee maksustamise ei suuda see enam konkureerida maanteevedudega, ehkki see oleks oluliselt keskkonnasõbralikum. Maanteevedudes kasutatakse aga endiselt fossiilset kütust, sest keskkonnasõbralik HVO on liiga kallis. Kõiki neid probleem saaks lahendada väga lihtsalt,“ nentis Saareoks.

Saates võeti luubi alla Eesti transpordipoliitika tervikuna, arutleti millised on sektori ootused loodavale valitsusele ning millistes konkurentsitingimustes meie logistikasektori täna tegutseb.

"Logistikauudised eetris" saadet juhib logistikauudised.ee teemaveebi juht Tõnu Tramm.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077