Autor: Heldin Malme • 2. november 2023

Kaup koju tarnimisteenust pakkuva vahendaja kaudu: millised ohud võivad valitseda?

Välismaised veebipoed meelitavad ostlejaid suure tootevaliku ja soodsate hindadega, kuid kahjuks aga ei paku paljud Eesti tarbijate jaoks põnevad e-poed kaupade tarneid Eestisse. Sageli võetakse siin appi teadmata taustaga tarnimisteenust pakkuvad ettevõtted, kuid nendega võivad kaasneda nii mõnedki ohud, nendib EL tarbija nõustamiskeskuse valdkonna juht Heldin Malmet.
EL tarbija nõustamiskeskuse valdkonna juht Heldin Malmet.
Foto: Linkedin

Kaupade müügist ei tohi kauplejad Euroopa Liidu siseselt sõltumata tarbija elukohariigist keelduda. Küll aga ei ole kauplejal kohustust kaupu teise liikmesriiki kohale toimetada. Sellises olukorras tulevad tarbijatele appi paki edasisaatmise teenust pakkuvad ettevõtted. Milliste probleemidega tarbijad saatmisteenust pakkuvate ettevõtete kaudu toodete tarnimist soetades kokku puutuvad ning kuidas selle pinnalt tekkivaid vaidlusi ennetada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077