Autor: Indrek Halliste • 4. november 2020

Riik vajab ühistranspordi osas selget visiooni

Ühistranspordikorraldust tuleks hakata vaatama kui ühte tervikut ning alustada tuleks selgest visioonist, kuhu tahab riik, see tähendab meie kõik, järgmise kümne aasta jooksul liikuda, kirjutab Hansabuss AS tegevjuht Indrek Halliste.
Hansabuss AS tegevjuht Indrek Halliste.
Foto: Andras Kralla

Meie ühine nägemus peaks olema tuua rohkem inimesi autodest ühistransporti, et vähendada CO2 jalajälge. Sellele ei vaidle justkui keegi vastu. Riigil tuleb seada eesmärgiks ühistranspordi kasutamise kahekordistamine aastaks 2030, jõuliselt tuleb seada fookusesse keskkonnahoid, kvaliteet ja turvalisus. Avaliku liini hangetes tuleb rõhutada elektribusside osakaalu tähtsust eesmärgiga, et elektribusside kasutamine moodustaks aastaks 2030 umbes viiendiku kogu bussiliiklusest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077