Autor: Elo Tamm • 10. jaanuar 2020

Elo Tamm: laadimistaristu olgu avatud turul

Elektriautode laadimistaristu arendamine peab lähtuma vabast konkurentsist, kirjutab advokaadibüroo COBALT partner ja konkurentsiõiguse töögrupi juht Elo Tamm.
Elo Tamm.
Foto: Erakogu

Euroopa Liidu elektrituru direktiivist tuleneb selge põhimõte, et jaotusvõrguettevõtja ei tohi omada ega hallata laadimistaristut. Ette on nähtud väga piiratud erand. Elektrilevi võiks laadimistaristut hallata vaid oma tarbeks või siis juhul, kui Eesti riik otsustab Eesti seadustesse üle võtta erandi, mille kohaselt jaotusvõrk võib hallata laadimisvõrgustikku juhul, kui konkurentsiameti heaks kiidetud konkursil ei leita teist operaatorit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077