Autor: Logistikauudised.ee • 4. juuli 2024

EL kehtestas Hiina elektriautodele ajutised tollimaksud

Euroopa Komisjon kehtestas subsiidiumivastase uurimise tulemusel ajutised tasakaalustavad tollimaksud Hiinast pärit akutoitega elektrisõidukite impordi suhtes.
Tollimaksu alla läinud BYD on ka üks käimas oleva jalgpalli EMi sponsoreid.
Foto: IMAGO/Michael Bihlmayer

Uurimise põhjal on komisjon jõudnud järeldusele, et Hiina elektrisõidukite väärtusahel toetub ebaõiglasele subsideerimisele, mis võib põhjustada ELi tootjatele majanduslikku kahju. Uurimise käigus uuriti ka meetmete tõenäolisi tagajärgi ja mõju elektrisõidukite importijatele, kasutajatele ja tarbijatele ELis. Läbirääkimised jätkuvad tehnilisel tasandil, et leida WTO nõuetele vastav lahendus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077