Autor: Logistikauudised.ee • 5. juuni 2024

Elektriautode turg on elavnemas, enim ostavad eestlased Teslasid

Kui seni on elektriautosid peetud pigem jõukate inimeste valikuks, siis soodsamad finantseerimistingimused ja laiem valik ka madalama hinnaklassiga elektrisõidukeid võiks muuta need populaarsemaks kõigi seas.
Tesla Model 3
Foto: Andras Kralla

Transpordiameti statistika kohaselt on käimaoleva aasta alguse seisuga Eestis registreeritud kokku 5991 elektriautot, mis on vaid ligi 1% kõigist Eestis registreeritud sõidukitest. Kõikidest eelmisel aastal Eestis müüdud uutest autodest oli küll täiselektrilisi 6%, ent seda on oluliselt vähem kui enamikus meie lähiriikides. Näiteks Lätis oli sama näitaja 9%, Rootsis 40% ja Norras lausa 82%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077