Autor: Logistikauudised.ee • 5. veebruar 2024

Kaubaveo maht vähenes nii sadamates kui raudteedel

Statistikaameti andmetel vähenes 2023. aastal kaubaveo maht sadamates 31%. Eesti sadamate kaudu veeti kokku 23 miljonit tonni veoseid, mis on 10 miljonit tonni vähem kui aasta varem. Eesti raudteedel veeti mullu kokku 10,1 miljonit tonni veoseid, mis on 43% vähem kui 2022. aastal.
Sadamates on ida-läänesuunaline kaubavedu kokku kuivanud.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti tiimijuht Piret Pukk selgitas, et veel 2021. aastal kasvas nii sadamate kui ka raudtee kaubaveo maht varasema aastaga võrreldes, järgnevatel aastatel aga hakkas kahanema. „Vähenemise peamine põhjus on pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse Eestit läbinud ida-läänesuunalise kaubaveo kokkukuivamine,“ täpsustas Pukk ameti pressiteates.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077