Autor: Tõnu Tramm • 22. detsember 2023

Teekasutustasu tõuseb varem kui algselt plaaniti

Riigikogu võttis vastu ja Vabariigi President kuulutas välja liiklusseaduse ja autoveoseaduse muutmise seaduse, millega tõstetakse juba alates 1. jaanuarist 2024 Eestis veoautode teekasututasusid. Esialgselt eelnõus pidid uued tasud kehtima hakkama tuleva aasta 1. märtsist.
Eelkõige loodetakse uute teekasutustasu ja trahvimääradega riigikassat täita vanematelt ja välismaistelt veokitelt raha sisse kasseerides. Aga ka kohalikud Euro VI veokitega vedajad saavad maksutõusuga pihta.
Foto: Veiko Tõkman

Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA), Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon (ELEA) ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda (EKTK) toetasid eelnõus küll vanemate EUR0 0 – EURO V kategooria veoautode maksutõusu, kuid olid vastu kõige uuemate ja vähem saastavate EURO VI veoautode maksutõusule. Ka riigikogu majanduskomisjoni üks liige tegi ettepaneku alandada eelnõus Euro VI tasu 5 euro võrra, kuid võttis hiljem oma ettepaneku tagasi. Seega, ettevõtjate seisukohtadega lõppversioonis ei arvestatud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077