Autor: Logistikauudised.ee • 11. september 2023

Elisa ja Telia uurivad 5G võimalusi peamistes transpordikoridorides

Elisa ja Telia koostöös TalTechi ja ELASAga keskenduvad projektis “LATEST 5G” piiriülese 5G kasutuselevõtu võimaluste kaardistamisele peamistes transpordikoridorides, sealhulgas Via Baltica, Rail Baltica ja Tallinna–Tartu–Valga-Valka suunal.
Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli.
Foto: Liis Treimann

Esimese tööna on tehtud transpordikoridoride 5G võrgu ehituse ja tehnilise valmisoleku süvaanalüüs. Koostöös Eesti ja teiste riikidega läbiviidud ühisuuring keskendus Eesti-Läti piiri tehnoloogiliste lahenduste ja finantsmudelite uurimisele, et hõlbustada piisavat piiriülest 5G kasutuselevõttu peamistes transpordikoridorides, sealhulgas Via Baltica, Rail Baltica ja Tallinna–Tartu–Valga-Valka suunal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077