Autor: Logistikauudised.ee • 21. märts 2023

Euroopa uute sõiduautode turg kosub jõudsalt

Veebruaris müüdi Euroopa Liidu riikides kokku 802 763 uut sõiduautot, mida oli 11,5% enam kui eelmise aasta veebruaris. Samas tuleb tähele panna ka asjaolu, et kiipide tarneraskuste tõttu oli möödunud aasta alguse müük suhteliselt kehv ja seetõttu ka võrdlusbaas madal, teatab AMTEL.
Euroopa Liidu uute sõiduautode turul kasvab müük jätkuvalt kiires tempos.
Foto: Raul_Mee

Alanud aasta kahe esimese kuuga on Euroopa Liidu riikides antud klientidele üle ligi 1,6 miljonit uut sõiduautot, mis ületas eelmise aasta sama perioodi tulemuse 11,4%. Sõiduautode müük kasvas veebruaris peaaegu kõigis Euroopa Liidu riikides, ka suurematel turgudel, millistest eriti tempokas oli tõus Hispaanias (19,2%) ja Itaalias (17,4%). Saksamaal ja Prantsusmaal kasvas müük vastavalt 2,8% ja 9,4%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077