Autor: Tõnu Tramm • 27. oktoober 2022

Tänavune Logistika Aastakonverents keskendub sõja mõjudele logistikasektoris

Tänavune Logistika Aastakonverents alapealkirjaga „Ümber Venemaa“ keskendub Ukrainas kestva sõja mõjudele ning sellele, kuidas korraldada logistikat aina enam isolatsiooni vajuva Venemaata.

Seekordne, juba 24. Logistika Aastakonverents, toimub 8. detsembril Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses. Konverents võtab luubi alla Venemaa algatatud kuritegeliku sõja mõjud nii Eesti, kui kogu maailma logistikale ja prognoosib, millised väljakutsed ootavad sektorit ees uuel aastal.

Vaatame üle, kuidas on läinud äsja stardi saanud merevaigurongi projektil, uurime kui kaugel on Rail Baltica ehitus, kas ja kuidas toimivad senised Venemaaga seotud transpordikanalid, millised on alternatiivid jpm.

Ühtlasi on laval erinevate logistikaettevõtete tippjuhid, kes avavad oma uue aasta äriplaane. Konverentsipäeva lõpetavas tippjuhtide vestlusringis jagavad juhid mõtteid, kuidas ületada kriisi ja mida toob tulevik logistikasektorile.

Konverentsi esinejate nimekiri täieneb igapäevaselt, oma osaluse on juba kinnitanud Euroopas esimesena ümber Venemaa Hiina-Euroopa maanteevedudega alustanud Ericsson Saksamaa Strategic Distribution Manager Katrin Insler, ELEA nõukogu ja Logistika Pluss juhatuse esimees Toomas Orutar, DB Schenkeri Baltikumi tegevjuht ja juhatuse liige Janek Saareoks, Flameko Forwarding müügijuht Kalev Kirt, Via 3L tegevjuht Urmas Uudemets, Tallinna lennujaama kommertsdirektor Eero Pärgmäe, Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina ja Itella Estonia transpordi ja pakiveoteenuste direktor Rauna Parras.

Logistikakonverentsi moderaatoridebüüdi teeb juhtimisekspert ja Kuku raadio majandussaate Buum üks saatejuhtidest Anto Liivat.

Traditsiooniliselt on logistika aastakonverentsi üheks kulminatsiooniks Aasta Logistikategu 2022 väljakuulutamine.

Nagu ikka, kiiremad registreerijad saavad pääsme konverentsile soodsamalt, hetkel kehtiv sooduhind kehtib kuni 11. novembrini. Tutvu konverentsi programmiga SIIN ja pane end kirja SIIN!

Miks tasub konverentsil osaleda?

- Tegemist on logistikasektori suursündmusega, mis toob lavale erinevate transpordivaldkondade eksperdid, et võtta kokku logistika praegune käekäik ja uue aasta plaanid.

- Kuuleme, kuidas on sõda muutnud logistikat ja millised on lahendused uutele väljakutsetele.

- Maailma, Venemaa ja Eesti majandusest ja selle mõjudest logistikas kõneleb Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.

- Saame teada, kuidas õnnestus merevaigurongi start ja mida näitavad esimesed kasutajakogemused, samuti teeme ülevaate Rail Baltica hetkeolukorrast.

- Analüüsime Venemaad läbivaid kaubakoridore ja uurime, millised on võimalikud alternatiivid.

- Võtame fookusesse maanteeveod Hiinast Euroopasse ja kuuleme lavaintervjuud globaalse suurettevõttega, kes otsustas esimeste seas kasutada maanteevedu ümber Venemaa Hiinast Euroopasse.

- Laval kõlab neli äriplaani ehk kuuleme nelja erineva logistikaettevõtte nägemust sellest, milliseks võib kujuneda uus aasta ja lähitulevik nende ettevõtte jaoks.

- Päeva lõpetame tippjuhtide vestlusringiga, kus otsime vastust küsimusele, mis ootab ees logistikasektorit 2023. aastal?

- Selgub Aasta logistikategu 2022.

Konverentsi korraldaja on Äripäeva teemaveeb Logistikauudised.ee

Programmijuht: Anu Soomets, [email protected], 51 64 397

Konverentsil oma toodete ja teenuste esitlemisest huvitatud ettevõtetel palume kirjutada e-mailile [email protected]

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077