Autor: Tõnu Tramm • 30. detsember 2021

Tarned USAga endiselt häiritud, süüdi on…ametiühingud

Olukord, kus sajad laevad seisavad kuid USA läänerannikul reidil ja Ameerika poodides napib kaupa, on viinud olukorrani, kus ka Eesti logistikafirmad ei tihka enam võtta vastu tellimusi viia kaup „ukseni“. „Saame tagada veo kuni sadamani, sealt edasi on juba raske midagi lubada,“ tunnistas CF&S Estonia tegevjuht Tiit Arus.
Reidil ootavad laevad USA läänerannikul.

Olukord USA läänerannikul, kuhu üle Vaikse ookeani saabuvad suured konteinerlaevad Hiinast, istuvad isegi kuni 3-4 kuud reidil ja ootavad sadamasse pääsu. „Peamised sadamad USA läänerannikul on California osariigis asuvad Los Angeles ja Long Beach, kus aga ei suudeta paraku kaubavoogudega toime tulla,“ selgitas majandusekspert Raivo Vare.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077