Autor: Logistikauudised.ee • 22. detsember 2021

Utilitas saab toetust rohevesinikuga sõitva taksopargi jaoks

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) ja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) toetavad ettevõtte Utilitas rohevesiniku tervikahela rajamist 5 miljoni euroga. Rohevesinik võetakse kasutusele taksonduses ning projekt peab olema valmis 2024. aasta novembri lõpuks.
KIKi juhataja Andrus Treieri sõnul aitab pilootprojekt välja selgitada, kuidas uut tehnoloogiat edaspidi toetada.
Foto: Aron Urb

KIKi juhataja Andrus Treieri sõnul on vesinikutehnoloogiate kasutuselevõtt üheks lahenduseks, mis võimaldab parandada nii meie elu- ja looduskeskkonda kui ka tugevdada majanduse konkurentsivõimet. „Praegu on puhta vesiniku tootmine veel vähe levinud ning oluliselt kallim, kui me seda sooviks, sest vastavaid seadmeid toodavad vähesed ettevõtted. Just seetõttu tegi riik esmalt pilootprojekti taotlusvooru, et saaks täpsemalt mõtestada, kus ja millist toetust on vaja, et uudne tehnoloogia muutuks majanduslikult mõttekaks ning jõuaks tempokalt laiema kasutuseni.“

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077