Autor: Logistikauudised.ee • 1. juuni 2021

"Lõpuks oli ka meie vedajatel võimalik normaalselt konkureerida": aktsiisitõus viib taas Eesti vedajate konkurentsivõime

Reedel avaldas Statistikaamet andmed 2020 IV kvartali veondussektori mahtude osas ning esimest korda viimase 10 kvartali jooksul näitas Eesti ettevõtete veosekäive taas kasvutrendi – veondussektori äritegevuse maht kasvas 5%.
Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsiooni juhatuse liige Herkki Kitsing märgib, et aktsiisi langetamine andis veondussektorile väga hea tõuke ja positiivne majandusmõju on näha.
Foto: Anno Proosvelt

Viimati nägi sektor kasvunumbreid 2018. aasta II kvartalis, kusjuures viimase nelja aasta jooksul on veosemaht veel kasvanud ainult kolmes kvartalis, teatas vedajate esindajad Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon (ELEA), Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni (ERAA) ja Autoettevõtete Liit (AL).

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077