Autor: Logistikauudised.ee • 28. mai 2021

Kiibikriis ja kliimanõuded on tekitanud autoturul järjekorra

Kliimanõuete karmistumine ja elektroonikakomponentide defitsiidist tingitud tarneraskused on tekitanud autoturul olukorra, kus mõnda mudelit peab ootama ligi 10 kuud. Sellegipoolest on liisingutaotluste arv võrreldes aastataguse ajaga teinud suure kasvu, teatab Luminor.
Teinekord peab uue auto rooli taha istumist ootama mitu kuud.
Foto: Sxanpix

Luminori liisingu juhi Andrus Soodla sõnul on hoolimata koroonakriisist nõudlus autoturul püsinud viimase aasta jooksul ja ka praegu üllatavalt tugevana, ent pakkumine on vähenenud. Selle taga on kaks olulist faktorit, millest esimene on otseselt seotud Euroopa Liidu kliimaeesmärkidega.

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077