Autor: Tõnu Tramm • 27. mai 2021

IRU: kõige enam CO2 toodab hoopis vesinikutehnoloogia

Rahvusvaheline Maanteetranspordi Liit (IRU) tellis arvutuse erinevate tehnoloogiate tootmisahelate kohta Euroopas, USA-s ja Hiinas ning tulemus oli jahmatav: nii vesinikutehnoloogia, kui elektrisõidukite puhul tekib tegelikkuses oluliselt rohkem süsinikdioksiidi kui diislitehnoloogia puhul.
Vesinikuveokte arendamine on aktuaalne teema, kuid hetkeseisuga saastaks nad kokkuvõttes rohkem kui diislikütusel sõitvad autod.
Foto: Daimler

Kui vesinikku ja elektrit peetakse sageli nullemissiooniga kütuseks, siis arvestades kõiki süsinikdioksiidi heitmeid erinevates tootmistsüklites, tekib alternatiivkütuste tegelikust olemusest hoopis realistlikum pilt, teatas IRU oma raportis. Ainuüksi Euroopas, USA-s ja Hiinas lisaksid need tänase peamise energialiigi, ehk diislikütusega võrreldes keskmiselt 45% rohkem süsinikdioksiidi elektri- ja 72% rohkem vesinikutehnoloogia puhul.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077