Autor: Logistikauudised.ee • 10. mai 2021

Tallinna korraldataval nutika liikuvuse hankel pääses edasi 21 projekti

Tallinna juhitud rahvusvahelisel hankel, millega otsitakse tehisintellekti toel loodavaid transpordi süsinikuheitmeid vähendavaid lahendusi, jõudis järgmisse vooru 21 projekti üheksast riigist.
Üks projekti eemärke on see, kuidas vähendada liikluse tekitatavaid CO<sub >2</sub>-heitmeid.
Foto: Erik Prozes

Ekspertrühma välja valitud pakkumised aitavad kõik vähendada linnade süsinikujalajälge. Esitatud väga erinevate ideede hulgas on tehisintellekti kaasav protsess, mis analüüsib reisimustreid, et arendada tõhusamaid ning kasutajakesksemaid linnatranspordi marsruute ja sõiduplaane. Järgmisse vooru jõudsid ka ideed, mis aitaks elektrisõidukite laadimiskohtade paiknemisi optimeerida; mõõta reaalajas õhukvaliteeti või hoopis muuta jalgratturite elu paremaks ja turvaliseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077